Geen Houtens Spektakel dit schooljaar

NieuwsReacties uitgeschakeld voor Geen Houtens Spektakel dit schooljaar

Houtens Spektakel is vanaf de start van Houtens een begrip op school en daarbuiten. Al tien jaar lang creëren docenten samen met (oud)leerlingen jaarlijks een spetterende theatervoorstelling met toneel, muziek, zang en dans in theater Aan de Slinger. Ook dit schooljaar is er gestart met de voorbereidingen; audities zijn gedaan en de eerste repetities hebben plaats gevonden. De verhaallijn is geschreven en ideeën voor de vormgeving van het podium zijn uitgewerkt.

En toen gebeurde het onvoorspelbare; Houtens heeft vanaf half maart de deuren moeten sluiten voor leerlingen, vanwege het coronavirus COVID-19. Het volgen van lessen gebeurde vanaf dat moment op afstand, maar het repeteren en voorbereiden voor Houtens Spektakel kwam stil te liggen. Inmiddels is bekend geworden dat de school op zijn vroegst na de meivakantie weer open zal gaan. De periode die overblijft voor voorbereiding van dit fantastische Spektakel is daarmee helaas te kort geworden. Daarom heeft de schoolleiding met pijn in het hart besloten dat het Houtens Spektakel dit schooljaar niet doorgaat.

Wij zullen de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten houden en onderzoeken of er een alternatief kan worden geboden om toch podium te geven aan de creatieve en muzikale talenten van onze leerlingen, waar we zo ontzettend trots op zijn.

Vandaag woensdag 8 april verschijnt het Houtens Nieuws met daarin aandacht voor Houtens Spektakel, op het moment van het aanleveren van kopij voor het Houtens Nieuws was het besluit om Houtens Spektakel dit jaar niet door te laten gaan nog niet genomen. Lees hier het artikel, met daarin enthousiaste ervaringen van (oud-)leerlingen met Houtens Spektakel.

 

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie