Houtens Talent: Jaleesa Goris

NieuwsReacties uitgeschakeld voor Houtens Talent: Jaleesa Goris

Ik ben Jaleesa Goris, 18 jaar oud en ik woon in Houten. Ik speel nu momenteel Tina in Tina De Musical van HomeMade Productions.

 

In 2012/2013 ging ik naar het Houtens (TL/TL+). Mijn eerste mentoren waren Thérèse (Nederlands) en Leonard (Duits). Het leukste vak vond ik Engels, omdat dat ook een van mijn betere vakken was. Engels kreeg ik van Bao-Nhi. Ik kende haar al toen ik kleiner was van een talentenjacht.

 

Ik heb alle jaren dat ik hier op school zat aan het Houtens Spektakel meegedaan. In het eerste jaar mocht ik een rol spelen en zong ik een nummer. De twee laatste jaren heb ik ook een nummer gezongen.

 

Ik deed al sinds mijn achtste auditie voor professionele musicals. Ik werd heel vaak afgewezen, omdat ik meestal te klein was.

 

In de tweede kreeg ik te horen dat ik aangenomen werd in een professionele productie, na veel zware auditierondes. Ik mocht Louisa von Trapp spelen in The Sound Of Music van Stage Entertainment. Dat was gelijk ook mijn stage voor in de derde. Een hele toffe ervaring met een hele leuke cast! Dit duurde tot en met de derde. In het derde jaar was Hans (Duits) mijn mentor. Het Houtens heeft mij heel veel vrijheid gegeven om in deze productie te kunnen spelen en Hans hield mij altijd op de hoogte en hielp mij met inplannen als het soms wat te veel werd.

 

In de derde mocht ik een deel uitmaken van de 8-delige cast van JeansTeenz, een theaterproductie met popzang en dans. Ik zat met 7 mede tieners in een groep die ook heel goed konden zingen en dansen!

 

In mijn laatste jaar op het Houtens waren Ineke (Geschiedenis) en Anne-Marie (Nederlands) mijn mentoren. Mede dankzij hun ben ik ook gaan kijken bij allerlei musical-opleidingen en doe ik nu iets wat ik heel erg leuk vind en mijn passie is.

 

Na mijn jaren op het Houtens werd ik aangenomen op de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Momenteel zit ik in het tweede leerjaar en heb het nog steeds heel erg naar mijn zin!

 

Ik vind het ook heel leuk om naast musicals te acteren op tv. Een hele andere richting eigenlijk. Zo heb ik in seizoen 5 en 6 in Brugklas mogen spelen en was ik als Iris te zien in Project Iris van de KRO/NCRV tijdens Week Tegen Pesten. Project Iris was een “ statement game”. Ik mocht de rol van Iris op mij nemen, een gepest meisje. Iris was een fictief persoon waarmee je kon whatsappen doormiddel van “ja” of “nee” te zeggen op haar vragen. Het verhaal kon uiteindelijk 4 kanten op gaan. Project Iris was in samenwerking met veel bekende stichtingen, waaronder De Kindertelefoon. Project Iris heeft uiteindelijk 2 Awards gewonnen!

 

Ook doe ik wel eens Voice-Overs en spreek ik in. Zo heb ik dingen voor Zapp, Nickelodeon, KRO/NCRV en Tina De Musical ingezongen/ingesproken.

 

Vorig jaar heb ik veel audities gedaan. Ik zag oproepen voor de landelijke audities voor Tina De Musical en kreeg daar ook e-mails van. Ik dacht bij mezelf dat ik het nooit zou worden. Er waren meer dan 4000 aanmeldingen en uiteindelijk kwamen er rond de 3000 kinderen op auditie tussen de 8 en de 18 jaar. Na de eerste ronde kreeg ik een email dat ik een van de 80 kinderen was die door mocht naar de tweede ronde. Na die ronde werd ik gebeld door de producent of ik de hoofdrol van Tina op mij wilde nemen. Ik was zo ontzettend blij!

 

Ondertussen had ik ook auditie gedaan bij de Efteling voor Sprookjessprokkelaar De Musical. Daar doen ze ieder jaar een musical in het Efteling Theater. Ik was daar twee dagen eerder aangenomen als esemble! Super tof!

 

Uiteindelijk heb ik toch voor Tina De Musical gekozen. Ik vond het heel lastig, want ik had het alle twee even graag gewild. Je krijgt zo’n kans haast nooit.

 

Met Tina doe ik heel erg veel toffe dingen. Zo heb ik verschillende promo’s mogen doen, op de Musical Sing-A-Long bij de Uitmarkt in Amsterdam mogen optreden, op het Tina Festival opgetreden, een lied op de cd ingezongen, dvd opname mogen doen, heel veel shows gedaan en na iedere show een meet en greet mogen geven!

 

Voor volgend jaar ben ik heel erg veel auditie aan het doen, zodat ik weer een stageplek heb en zoveel mogelijk ervaring op mag doen.

 

Hierna wil ik graag naar een HBO om mij verder te ontwikkelen.

Website: www.jaleesagoris.nl

YouTubehttps://youtu.be/GuqBUQ_PQIE

image1.png

image2.pngimage1.png

image2.pngimage3.png

image4.jpeg

 

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie