Houtens voor Oekraïne inzamelingsactie

NieuwsReacties uitgeschakeld voor Houtens voor Oekraïne inzamelingsactie

Na de kerstvakantie kwam de leerlingenraad in een vergadering bij elkaar en besprak het leed dat zich in Oekraïne afspeelt. De secretaris van de leerlingenraad, Nina Renes, zag de verschillende acties van Giro 555 voorbij komen en hoorde over andere scholen dat er diverse acties opgezet werden. 

Nina: “Dus ik dacht, waarom kan Houtens dat niet ook doen?” 

In de vergadering die volgde werd bedacht hoe een dergelijke actie opgezet kon worden. Er werd gebrainstormd over verschillende mogelijkheden om geld in te zamelen. Uiteindelijk werd tot actie overgegaan: Het doel was statiegeld verzamelen, geld inzamelen in verschillende spaarpotten in de personeelskamer en de kantine. De leerlingen maakten een presentatie die alle mentoren in hun klas hebben besproken met hun leerlingen met daarin de uitleg van de inzamelingsactie. 

De actie duurde 2 weken er werd in totaal bijna 200 euro opgehaald. Houtens verdubbelt het bedrag naar 400 euro en heeft het overgemaakt naar Giro 555.

Houtens is heel trots op deze groep leerlingen die uit zichzelf initiatief heeft getoond en zich zo inzet voor de medemens. 

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie