Maak vrienden bij Join us

NieuwsReacties uitgeschakeld voor Maak vrienden bij Join us

Join us helpt jongeren die zich eenzaam voelen met het maken van vrienden. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich chronisch eenzaam. Deze jongeren voelen zich dag-in-dag-uit alleen en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt hier verandering in door jongeren samen te brengen en hen te helpen sociaal sterker te worden!  

Join us helpt jongeren sociaal sterker te worden
Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In Houten starten twee groepen. Een voor jongeren van 12 tot 18 jaar en een voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar bij jongerencentrum Enter. Samen doen ze activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders (de jongerenwerkers van ‘van Houten&co’) aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees
“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik bijna geen vrienden. Ik wilde wel meer vrienden, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke meiden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!
Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join us Houten werkt samen met van Houten & Co. Join us is ook actief in steden als Rotterdam, Dordrecht, Gooise Meren, Huizen, Tilburg en Eindhoven.

Join us start in Houten in samenwerking met van Houten & Co

Voor meer informatie neem contact op met:
Jongerenwerk ‘van Houten&co’, Arnoud Knopper (06-51824502), Daphne van Dijk (06-52785385)

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie