Pilotweek Nieuwe Leerweg

NieuwsReacties uitgeschakeld voor Pilotweek Nieuwe Leerweg

Pilotweek Nieuwe Leerweg

Op maandag 31 oktober start de pilotweek de nieuwe leerweg van 3tl, waarin de leerlingen uit de derde klas werken aan een vraag van een bedrijf uit de omgeving Houten. Deze projectweek is een kleine pilot voor het praktijkgerichte programma, zoals we het straks in de Nieuwe Leerweg groter gaan doen. In de Nieuwe Leerweg zullen alle vmbo-leerlingen, ongeacht hun doorstroomwens, een praktijkgericht programma volgen.

Het uitgangspunt bij het praktijkgerichte programma is dat de leerling zelf werkt aan een vraag van een bedrijf. Arval, de Rooy Transport, Sport College ROC MN, vanHouten&co en de werkgroep vieringen van Houtens hebben een vraagstuk aangeleverd waar onze leerlingen aan gaan werken. De opdracht is vrij ‘open’, omdat de leerling zelf een oplossing of antwoord gaat bedenken, zoeken, onderzoeken, uitwerken.

Op de maandag starten de leerlingen in het bedrijf waar de opdracht toegelicht wordt en leerlingen ook kennismaken met het bedrijf. Van dinsdag t/m vrijdag werken zij op school of op locatie aan de opdracht. Aan het eind van de week worden de resultaten teruggekoppeld aan de bedrijven.

Landelijk zijn er een aantal vmbo-scholen die officieel pilotschool zijn voor dit programma. Houtens is dat niet, maar willen ons graag goed voorbereiden op de start van de Nieuwe Leerweg in schooljaar 2024-2025. We zijn heel benieuwd naar de ervaringen en opbrengsten van deze eerste pilotweek! We bedanken Arval, De Rooy Transport, het Sport College en van Houten & Co voor hun betrokkenheid bij deze pilot en streven naar een duurzame samenwerking met deze bedrijven.

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie