Workshop ‘Helpen met Huiswerk’

NieuwsReacties uitgeschakeld voor Workshop ‘Helpen met Huiswerk’

Workshop ‘Helpen met Huiswerk’

Op donderdag 8 maart hebben ruim veertig ouders deelgenomen aan de workshop ‘Helpen met huiswerk’ die door Studiekring op het Houtens georganiseerd werd. Tijdens de interactieve workshop zijn de ouders met elkaar en onderwijsdeskundigen aan de slag gegaan met het opstellen van een eigen plan van aanpak: hoe kan ik mijn zoon of dochter begeleiden bij het plannen en organiseren van het schoolwerk? En welke leermethodes gaan we toepassen? En een belangrijke vraag, waar veel ouders over in gesprek wilden: Hoe motiveer ik mijn zoon of dochter om met schoolwerk bezig te zijn?

Veel ouders waren enthousiast over de workshop en hebben concrete handvatten aangeboden gekregen om thuis aan de slag te gaan met het begeleiden van hun kinderen. Zo realiseerden een aantal ouders dat ze hun kinderen meer kunnen coachen in plaats van aansturen om op die manier meer motivatie en zelfinzicht te creëren.

Studiekring heeft meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van leerlingen met hun schoolwerk. Huiswerkbegeleiding kan een uitkomst zijn voor leerlingen die meer hulp nodig hebben met planning, motivatie en structuur dan dat u thuis zelf kunt of wil bieden. Is er behoefte aan ondersteuning in een bepaald vak? Dan biedt een bijles wellicht oplossing! Op de website van Studiekring vindt u meer informatie over de werkwijze, huiswerkbegeleiding en alle andere diensten die Studiekring aanbiedt: https://www.studiekring.nl./huiswerkbegeleiding-bijles-houten/

U kunt zich via deze website ook aanmelden om gratis een middag mee te lopen.

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie