Aanmelden groep 8

Uw kind zit in groep 8?
Heeft mavo/vmbo-advies?
Wilt uw kind zijn/haar talent ontdekken, ontwikkelen en ontplooien?.

Dan bent u bij ons aan het goede adres! Lees klik hier meer over Houtens.

U kunt alvast een tour door onze school maken, deze is gemaakt door onze eigen leerlingen.

Dubbeladvies mavo/havo (of: tl/havo)

In groep 8 krijgen leerlingen een advies voor vervolgstudie. Dat advies kan een dubbel advies zijn, bijvoorbeeld mavo/havo. Wanneer je als leerling zo’n advies krijgt, heb je in Houten twee mogelijkheden: de havo-kansklas op Houtens of een havo brugklas op College de Heemlanden.

De havo-kansklas is een mogelijkheid voor leerlingen met mavo+ of mavo/havo advies. Leerlingen werken op vmbo-havo niveau. Aan het einde van leerjaar 1 of 2 is bij voldoende resultaat de mogelijkheid om door te stromen naar 2 of 3 havo.

Welke optie je kiest is per leerling verschillend. Voor de ene leerling is het verstandig op mavo te beginnen en met een beetje extra uitdaging door te groeien naar de havo, en voor de andere leerling is het juist beter direct de uitdaging op te zoeken door in een reguliere havo brugklas te starten. Wanneer het tempo of het niveau in de havo brugklas toch net iets te hoog ligt, is er aan het einde van het schooljaar altijd de mogelijkheid over te stappen naar de tweede klas mavo op Houtens. We werken hiervoor intensief samen met College de Heemlanden. De vakgroepen stemmen hun programma’s onderling af waar nodig. De leerlingen die uitstromen naar De Heemlanden zijn daar succesvol!

Wat moet u doen om uw zoon/dochter op onze school in te schrijven?

De scholen voor voortgezet onderwijs in Houten, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein hebben één centraal digitaal aanmeldingssysteem. U kunt uw kind voor onze school aanmelden via de basisschool. De basisschool weet precies hoe dit gaat en kan hierover meer informatie geven.

Als uw zoon/dochter kiest voor Houtens dan moet het geprinte aanmeldingsformulier (dat u ontvangt via de basisschool), ondertekend door ouders/verzorgers, uiterlijk 12 maart 2020 bij ons binnen zijn.

* Samenwerkingsverband LZVO Zuid- Utrecht – POVO-SVW VO Zuid-Utrecht2019-2020-V01

  • Aanmelden gaat via de basisschool.
  • Houtens beoordeelt plaatsbaarheid op basis van advies basisschool en extra ondersteuningsbehoeften.
  • Leerlingen die plaatsbaar zijn worden in de eerste ronde ook daadwerkelijk geplaatst. Er is geen loting of wachtlijst.

Plaatsing

Definitieve plaatsing op Houtens gebeurt nadat het onderwijskundig rapport door de basisschool volledig is ingevuld, ondertekend en digitaal is opgestuurd.
Onze toelatingscommissie bekijkt de onderwijskundige rapporten, met het advies van de basisschool. Eventueel wordt contact opgenomen met de basisschool en/of met ouders/verzorgers.

Informatieavond 19:00 tot 20:00 uur

Donderdag 16 januari 2020 Informatieavond ouders groep 8 ( aanmelden is niet nodig)

 

 

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie