Aanbod basis-kader-lwoo

NieuwsReacties uitgeschakeld voor Aanbod basis-kader-lwoo

De belangrijkste uitgangspunten voor het aanbod in basis – kader – lwoo zijn:

Kleine klassen
De klas bestaat uit maximaal 18 leerlingen. De leerling volgt de basisberoepsgerichte leerweg en/of de kaderberoepsgerichte leerweg, met of zonder leerwegondersteuning.

Huiswerkvrij 
De lesweek bestaat uit 25 lesuren. In de gewone lessen én het werkuur is er gelegenheid om huiswerk te maken. Als de leerling naar huis gaat, is al het maakwerk af. Het leren voor toetsen doen ze deels op school en deels thuis.

 

Eigen lokaal
Bijna alle lessen worden gevolgd in hetzelfde lokaal. Praktijkvakken worden gegeven in praktijklokalen. Net als voor alle andere leerlingen is er een kluisje en maken ze gebruiken van dezelfde faciliteiten zoals de kantine/aula.

 

Maakonderwijs 
Zelf ontwerpen en maken in een praktijklokaal. Techniek, dienstverlening en het maken van producten staan centraal. Leren met je handen door te doen.

 

Klein docententeam
We geven les met een klein docententeam. De docenten kennen de leerling goed en kunnen ze daarom extra goed begeleiden en structuur bieden. Elke klas wordt daarnaast ook begeleid door een onderwijsassistent.

 

Intensieve didactische en sociaal-emotionele begeleiding
Naast het mentorprogramma waar aandacht is voor het groepsproces en leren leren, is er een maatwerkprogramma voor taal, rekenen, studievaardigheden, sociale vaardigheden, faalangstreductie.

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie