Twee dagen op pad met leerjaar 4 

NieuwsReacties uitgeschakeld voor Twee dagen op pad met leerjaar 4 

Het was voor onze eindexamenleerlingen tijd voor een ervaring die zij niet wilden missen: een tweedaags uitje naar Groningen, Bloemendaal of Amersfoort. We geven onze leerlingen zo de kans om iets te doen wat je met het gezin niet zo snel doet. Tijdens zo’n uitje leren zij elkaar en hun docenten op een andere manier kennen. Wanneer je terugkijkt op je middelbareschooltijd zijn dít vaak de momenten die je onthoudt. Het is weer eens iets heel anders dan de wiskundeles, maar voor de groepsvorming en schoolbeleving minstens zo belangrijk.  

 De groep van totaal 148 leerlingen is in drie subgroepen verdeeld en zij kregen begeleiding van 13 docenten. Zij vertrokken naar Groningen, Bloemendaal of Amersfoort om te surfen, shoppen en mountainbiken. Groningen was het meest favoriet: ‘Wat een prachtig gebouw is het Forum. De leerlingen gingen met 6 roltrappen naar het dak. Hier werden Tik Tok-filmpjes opgenomen met het New York, New York gevoel. The sky is the limit. We stonden oog in oog met de Martini-toren.’ 

De afgelopen jaren waren de leuke uitjes voor onze leerlingen zeer beperkt, enerzijds vanwege Covid en anderzijds vanwege de nieuwe wetgeving voor de vrijwillige ouderbijdrage. Activiteiten buiten de lessen op school zijn nuttig en leerzaam, we koppelen daar praktijk aan theorie. Als school vinden we die activiteiten een waardevolle toevoeging op de lessen in de klas. We willen dat iedereen mee kan gaan, ook als ouders de kosten niet kunnen dragen. En met de vrijwillige ouderbijdragen kunnen we dit ook waarmaken voor al onze leerlingen. Momenteel zijn we bezig met de voorbereiding van een buitenlandreis voor de leerlingen uit leerjaar 3, waar zij een vreemde taal in die eigen cultuur kunnen ontdekken.  

 

© 2014 Houtens, School voor MAVO en beroepsgericht onderwijs

Studio Arens Webdesign & Rob Hoen Visuele Communicatie